5 min read

Neden Birden Çok Amazon Satıcısı Hesabı Çalıştırmaya Başlamanız Gerekiyor?

Neden Birden Çok Amazon Satıcısı Hesabı Çalıştırmaya Başlamanız Gerekiyor?

Amazon'dan izin alabiliyorsanız, birden fazla Amazon mağazasını işletme iş için harika olabilir. Bu yazıda neden birden fazla Amazon Seller Central hesabı açmanız gerektiğine dair bir motivasyon vereceğim. Ancak unutmayın, Amazon bir işletmenin ikinci bir satıcı hesabı açmasına izin vermekte katıdır, bu yüzden ilk önce nasıl onay alacağımıza bakalım.

2. Amazon dükkanınızı açın

İkinci bir mağazanın Amazon tarafından onaylanabilmesi için aşağıdaki kurallara uymanız gerekir (ve bunlar doğrudan Amazon'un kendi ifadesinden alınmıştır):

  1. İkinci bir hesap için yasal iş gereksiniminin bir açıklamasını vermelisiniz.
  2. Mükemmel Müşteri Metrikleri ile iyi durumda bir hesabınız olmalıdır.
  3. Yeni Amazon mağazası için ayrı bir e-posta adresiniz, kredi kartınız ve banka hesabınız olmalıdır.
  4. Aynı ürünleri her iki hesapta da satmak niyetinde değilsiniz.

Amazon isteğinize 2-3 iş günü içinde yanıt verecektir.

Bu adımlar zorunludur. Birden fazla Amazon satıcı hesabını onay almadan açma riski açıktır - eğer yakalanırsanız hesaplarınızdan birini veya tümünü Amazon tarafından durdurursunuz.

Onayınızı aldıktan sonra, ikinci Amazon mağazanızı resmi olarak ayarlamanıza izin verilir.

Şimdi 2 mağazanız var, faydaları nelerdir?

Bu yüzden şimdi Amazon'dan onay almak için tüm yönetimlerden geçtiniz, ikinci mağazanızın piyasaya sürülmesinin getirilerini tecrübe edebilmelisiniz.

Şimdi Amazon'da birden fazla mağaza çalıştırmanın avantajlarına bir göz atalım.

Yeni bir iş sektörü başlatmak

Başarılı bir ilk mağazayı kurarak ve işleterek, sadece iyi karlar elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda iyi bir üne sahip olacaksınız. Müşteriler sizden almazlardı, aksi halde.

Bu, işletmeniz için mevcut mağazanızın planlarına veya modeline tam olarak uymayan yepyeni bir iş alanını keşfetmesi için harika bir fırsat sunar.

Belki de, orijinal mağazanızın mevcut pazarınızdaki bütçelerden veya kaliteden ödün vermeden yiyecek ve içecek temin edemediği ile mücadele etmek istediğiniz yeni bir pazar var. Herhangi bir standardın başarılı işinizde kaymasına izin vermek istemezsiniz, böylece tamamen yeni bir mağaza kurarak bu zorluğun üstesinden gelmenize olanak sağlar.

Yeni bir iş sektörünü hedeflemek isteyebileceğiniz bir başka neden de, mevcut mağazanızla doğrudan bir ilişkisi olmayan ürünleri satmaktır.

Bu, gitmek ve başarılı olmak için bir işletme olarak yepyeni bir cadde açacak.

Buna bir örnek, İngiltere perakende satıcısı Next'tir. Kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri, ayakkabılar ve aksesuarlar satan bir moda perakendecisi olarak başladılar. Bununla birlikte, giyim eşyası ile hiçbir ilgisi olmayan, ev eşyaları sağlamaya adanmış yeni bir hat açmaya karar verdiler. Next: Home olarak markalandılar.

Next çevrimiçi bir Amazon mağazası olmamasına rağmen, müdür aynıdır; giyim endüstrisinde olmayan yeni ürünler satmak istediler ve bu yüzden de buna uygun yeni bir iş sektörü kurdular.

Riskleri azaltır

Tek hesabınız askıya alınırsa - veya daha kötüsü yasaklandıysa - çevrimiçi işinizi mahvedebilir.

Bu, birden fazla Amazon mağazası kurmanın iyi bir fikir olmasının başka bir büyük nedeni. Orijinali ile ayrı bir işletmeye sahip olmak, her ikisinde de bir şeyler ters giderse, nakit akışı veya markalamaya verdiği zararın sınırlı olduğu anlamına gelir.

Amazon'un birden fazla işletme kurmak için belirlediği kurallar aynı ürünleri satmanızı yasakladığından, farklı bir ürün veya farklı bir hizmet sunmanız gerekir.

Bu ürünü veya hizmeti orijinal mağazanızda satmaya başlayacaksanız, daha fazla personel kiralamanız veya ilk işinizdeki zamanı azaltmanız gerekecektir.

Ancak, Amazon'da bir tane daha kurarak, bir mağazaya veya diğerine odaklanmak için yeterli zaman harcamaktan kaynaklanan riski azaltabilirsiniz.

Bunu yapmanın bir yolu, yalnızca yeni işe konsantre olabilen bir ekibi işe almaktır. Bu pazarın nasıl çalıştığı konusunda deneyim sahibi olan insanları, o ürünü piyasaya sürmenin en iyi yolunu ve potansiyel olarak üreticilerle ilişkileri olabileceği için maliyetleri en aza indirmeyi bile arayabilirsiniz.

Diğer nişlere hükmedebilirsin

Bir girişimci olarak, para kazanabilecek harika fikirlerin var. Bununla birlikte, bu fikrin o belirli niş içinde baskın bir güç olmasını da istersiniz.

Bunu gösteren bir örnek, fiziksel ürünler satan bir işletmeye sahip olmakla birlikte dijital ürünler satan yeni ikinci mağazaya sahip olmaktır.

İlk işletme, fiziksel ürünlere tamamen adanmış olmasını tercih ettiğiniz gibi çevrimiçi ürün veya hizmetlerin satışını gerçekleştiremeyebilir.

Ancak, bir yazılım paketine abonelikler veya lisanslar sunabilecek bir mağaza açmak isteyebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı araştırmak için çok zaman harcayabilir ve diğer tüm işleri ona adayabilirsiniz.

Ürün sıralama açısından bakıldığında, bir ürünü satan ikinci bir mağazanın bulunması, arama motorlarında veya Amazon'da trafik oluşturmak için çok daha kolaydır.

Bu ürünü aramak için kullanılacak farklı anahtar kelimeleriniz olabilir ve bu sıralamalar ne kadar iyi olursa, ürününüz o kadar yüksek olur ve bu nedenle mağazanızın listelerde daha yüksek olması olasıdır.

İç sistemlerinde daha az kafa karışıklığı olacak, çünkü iş dünyasında neden işinizin şimdi orijinal pazarınızdan tamamen farklı bir şey sattığını merak etmeyecekler.

Bu, işiniz aynı zamanda o anahtar kelimeyle ilişkilendirilebileceği için bu nişe hükmetmeye yardımcı olabilir, bu da daha fazla müşteriyi çekmek için daha büyük bir şans anlamına gelir.

Yeni bir iş modeli olarak satmak

Birden fazla Amazon mağazası açmanın bir başka yararı da, yeni bir işletme modeli olarak satış yapmayı hedefleyebilmenizdir .

Orijinal mağazanız yalnızca tüketici modeline yönelik bir işletme olarak satışa hazır olabilir, ancak işletmelere satış yapmaya başlayabilmeniz için potansiyel olabilir.

Bu bir tüketici yerine bir işletmeye ne sattığınızı nasıl elde edeceğiniz gibi bir dizi farklı zorlukla gelir.

İşletmelere satış yapmak, genellikle bir ürünü çok daha yüksek miktarda göndermeniz gerektiği anlamına gelir. Envanterinizi toptan olarak satın almıyorsanız, sorunu çözmek için farklı lojistiği aramaya başlamanız gerekebilir.

Ancak, tüm bu zorluklarla birlikte, başka bir tüketiciye satış yapmak çok faydalı olabilir. Daha yüksek gelir elde etmek için çok daha yüksek miktarda ürün satıyor olabilirsiniz. Başka bir avantaj, yeni ilişkiler kurmak ve işinize ya da orijinal mağazanıza yardım edebilecek olan yepyeni bir insan ağına erişim içerir.

Tamamen farklı bir iş modeline satış yapmak için yepyeni bir işletmeyi adayarak, markanızı dışarı çıkarırken temel ürünlerinizi ve müşterilerinizi orijinal mağazanızda tutabilirsiniz.

Başka bir işletmeye veya perakendeciye gönderiyorsanız, ürününüzü başka bir tüketiciye satıyor olacaklardır. Bu da, markanız için itibar kazandırarak arama motorlarında mağazanızda daha yüksek aramalara, daha fazla dönüşüm ve sonuçta daha fazla satışa yol açabilir.

Başka bir işletmeye satış yapmanın bir başka avantajı da envanterinizi çok daha sık satın alma eğiliminde olmalarıdır. Düzenli ve tekrarlayan satışlarla çok para kazanabileceğiniz için karlı olmak için çok daha az müşteriye ihtiyacınız olacak.

Sonuç olarak

Amazon'da tamamen yeni bir mağaza açmak, marka olarak sizin için çok faydalı. Çok daha geniş bir kitleye farklı ürünler satabileceğiniz için orijinal kapı arka koltukta oturan ve acı çeken yeni ürününüz için değerli zaman ve finansal kaynakları harcamak zorunda kalmayacağınız için çok daha fazla kapı açar. .

Kendinizi değişken askıya almalara karşı çeşitlendirmek ve korumak istiyorsanız, bu çoklu hesapları sürdürmek için dikkatli olmalısınız. Satıcı ölçümlerini ve listelerini izlemek , kolayca otomatikleştirilebilecek aktiviteler yapmak zorundadır .

İkinci işinizi Amazon üzerinden yürütmek, satışlarınızı artırmaya, trafiği artırmaya ve genel olarak markanızın farkına varmaya başlamanın çok faydalı bir yoludur.