6 min read

Amazon FBA İçin Çin Dışındaki Tedarikçisini Bulmak İçin 13+ Web Sitesi

Amazon FBA İçin Çin Dışındaki Tedarikçisini Bulmak İçin 13+ Web Sitesi

Trump kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri'ne Çin'den giren bazı ürünlerin Tarifelerini artırdı ve ABD'deki pazar satıcılarının çoğunluğu arasında bir miktar karışıklığa neden oldu. Bu nedenle Amazon ürünlerini Çin dışındaki ülkelerden almayı düşünmek iyi bir fırsat.

Birçok satıcı bu değişikliklerden etkilenmiştir. Ağırlıklı olarak, minimum marjlı yüksek hacimli satış yapanlar en çok etkilenir. PPC bütçeleri, kârlı bir pozisyonda kalabilmek için yaygın olarak ölçeklendirmeyi gerektirmiştir.

Çoğu FBA satıcısı, bazılarını tamamen Amazon'dan terk ederken, buna göre fiyatları yükseltmeyi seçti (ve düşük verimden muzdaripti). Kesinlikle en alttan yarış oyunu şimdi her zamankinden daha zor.

Değişen zamanlara uyum sağlayarak bu fırtınayı havalandırabilirsiniz. Amazon işiniz için bu kılavuzu referans olarak kullanarak Çin dışından tedarik almayı düşünün.

Içindekiler

  • Kaynaklanacak ülkeler
  • Belirli ülkelerin sınırlamaları
  • Çinli olmayan 13+ tedarikçiyi keşfetmek
  • Son kaynak değerlendirmeleri

Her bir ülkeyi inceleyeceğiz ve neden Amazon işiniz için uygun olduğunu düşündüğümüzü düşünüyoruz. Şu anda, Amazon’un ABD pazarında satılan malların% 80 ila 90’ı ABD dışından sağlanıyor. Bu, yaratıcı olmaya ve Çin dışından kaynak yapmaya istekli olanlar için eşi görülmemiş bir fırsat bırakıyor.

Kaynaklanacak ülkeler

Öncelikle kaynak yapılacak ülkeleri inceleyelim. Sonuçta, okuyucuların% 70’inin bu listeyi sadece istediğini düşünebiliriz.

Bu tür Çinli olmayan tedarikçileri çevrimiçi olarak nasıl bulacağınızla ilgili merakınız da var. Bunu daha sonraki bir bölümde tartışacağız.

  • Hindistan

Bu size sürpriz gelmeyebilir, ama aynı zamanda, Hindistan'ın Çin ile birçok özelliği paylaştığının farkında olmayabilirsiniz. Yüksek kaliteli ürünler üretiyorlar, ancak paketleme ve müşteri hizmetleri yönünden yoksunlar.

Çin gibi, Hindistan da dönen takvim bazında onlarca uluslararası ticaret fuarı düzenliyor. Kıyafetler, tekstiller, metal eşya ve takılar en iyi Hindistan'da bulunur.

  • Tayvan

Biliyoruz - muhtemelen bunun başka bir Çin olduğunu düşünüyorsunuz. Ama öyle değil! Tayvan'dan birim fiyatlama, bazen% 50'ye kadar daha ucuz.

Bazı satıcılar zaten Tayvan'dan geliyor, ancak aynı zamanda Tayvan'ın ürün kalitesinin de ortalama olduğu biliniyor.

  • Endonezya

Endonezya dili yüksek hacimli bir ihracatçı değil, ancak nadiren başka ülkelerde bulunan çok özel ürünler yapıyorlar. Ticaret fuarları da düzenli bir şekilde gerçekleşiyor.

Mesela Avustralyalılar kesinlikle Bali'nin hediyelerini severler. Manevi eşyalara, bambu ürünlere ve hayvan heykellerine bakanlar burada bir fırsat bulacaklar.

  • Vietnam

Vietnam, Amazon satıcıları için Çin'e güçlü bir alternatif olarak görülmüyor, ancak benzersiz ürünler için asgari rekabeti keşfedebilirsiniz. Giyim, çay ve hayvansal ürünler burada bulunabilir.

Dahası, elektronik Vietnam'ın en büyük ihracatlarından biridir. Yine de Trump’ın Çin’e yaptığı savaşta bile, çoğu satıcı Çin elektronik tedarikçileri aracılığıyla hala iyi karlar ve daha yüksek ürün güvenilirliği bulacak.

  • Meksika

Çin'den tedarik etmek ve envanterin gelmesi için 6 ila 8 hafta beklemek, sadece envanter beklerken stresli olmakla kalmaz, aynı zamanda 'gecikme süresi' paranızın sizin için dönmediği anlamına gelir. Yani, ürünler teknedeyken herhangi bir YG kazanmazsınız.

Bununla birlikte Meksika, navlun ücretlerinde biraz daha yüksek maliyetli olmasına rağmen, lojistik avantajlar sunmaktadır. Ürününüz, kara nakliyesinde bile, fabrika çıkışından itibaren bir veya iki hafta içinde canlı olabilir ve satılabilir. Plastik, değerli taşlar, değerli metaller ve tıbbi cihazlar burada bulunur, bazı iki dilli satıcılar da dil avantajına sahiptir.

  • Japonya / Kore

Made in Japan ürünleriyle FBA’ya egemen olan bazı Amazon satıcıları var. Kesinlikle yüksek bir birim maliyet fiyatına sahip olacaksınız, bu nedenle bu başlangıç ​​alanı değil. Özellikle ev eşyaları bölümünde, Japon malları için daha yüksek bir algılanan değer var.

Çin'den sonra, elektronik alanındaki satıcılar için bir sonraki önerimiz Japonya. Bu ülke en büyük bilgi işlem ve kamera markalarından bazıları için üretim yapmaktadır, ancak bireysel satıcıların Çin'de bulunmayan benzersiz ürünler bulma olasılığı yüksektir.

  • Amerika Birleşik Devletleri

En iyiyi sonuna kadar terk ettik! Amerika Birleşik Devletleri'nde kaynak bulmak sadece kolay değil, aynı zamanda Trump'ın yapmayı seveceği şeydir. Sen bile değil (Bindwise tamamen tüm siyasi bakış açıları ile serin olur!) Bir Trump destekçisi, yerel istihdamı destekleyen ve çıkartma 'Made in USA' gururla yerel olarak üretilen envanter yerleştirilir tadını olacağım.

Yerel olarak tedarik etmek, hem müşteriye hem de potansiyel iş alıcılarına yönelik olarak algılanan daha yüksek bir marka değeri yaratabilir. Daha fazla alıcı, zaman zaman Amazon olan 'ucuz ardıç'a uyanırken, kaliteli ürünlere bakıyorlar ve özellikle evde yetiştirilirse, hafif bir prim ödemekten mutlu oluyorlar.

Belirli ülkelerin sınırlamaları

Belirtilen bu ülkelerin her birinde tedarikçileri keşfetmek için acele etmeden önce, geri adım atıp değerlendirmek akıllıca olacaktır. Her birinin kendi sınırlamaları vardır ve bazıları sadece çok fazla ihracat yapmazlar.

Unutmayın: Çin hala dünya mallarının büyük kısmını üretiyor ve bunun kısa vadede çok fazla yavaşladığını görmüyoruz. Bu, Trump'ın sonsuz güç göstergesine rağmen.

  1. Dil engeli . Özellikle Vietnam ve Japonya'da bir dil engelinin kesinlikle mevcut olduğu bazı ülkeler var. İngilizce kesinlikle bu kadar geniş konuşmuyor. Çinlilerle çeviri konusundaki zorluklara alışkın olabilirsiniz, ancak bu diğer ülkelerde başka zorluklar da mevcut olabilir. Tercüman kiralamak, en azından başlangıç ​​aşamasında bir öneridir.
  2. Kalite sorunları . Çin'e kıyasla, bu ülkelerin bazıları beklediğiniz standarda göre belirlendi. Çin, son 20 yılda gerçekten ürün teklifleri sunmuştur. Öyle ki, lüks markalar bile Çin'de üretiliyor. Bu alternatif ülkeler, çoğu durumda, gerçekten yetişemedi.
  3. Transit süreleri . Çin, her gün düzinelerce gemiyle yelken açarak, ürünlerinizin 6-8 haftada ulaşabileceği kadar yüksek bir ihracat yapıyor. Listelenen bu ülkelerin bazıları aslında ABD'ye ulaşmak için uzun zaman alabilir ve potansiyel olarak da daha pahalı olabilir. Siparişinizi vermeden önce nakliye ve nakliye masraflarınız için masraf ve transit sürelerine ilişkin olarak sorgulamaya değer.
  4. Rüşvet sorunları . Bazı yerlerde rüşvet o kadar yaygındır ki bazı yerlerde bu sadece kültürün bir parçasıdır. V-Trust gibi üçüncü taraf denetçilerin mallarınızı denetleyebildiği Çin'in aksine, bu itibarın diğer ülkelerde desteklenip korunamayacağı şüphelidir. Bazı fabrikalar, üretimdeki oldukça belirgin ürün hatalarını bile saptabilir.

Lütfen bu sınırlamaların sizi hemen Çin dışındaki Amazon ürünlerini tedarik etmekten kurtarmasına izin vermeyin. Aslında, tüm bu meseleler aslında Çin'de de bulunabilir.

13+ Çinli olmayan tedarikçiyi keşfetmek

Harika - öyleyse Amazon işinde kar elde edebileceğin diğer ülkelerin listesini gözden geçirdin. Artı - bazı benzersiz zorlukların olabileceğini kabul ettiniz.

Şimdi, bu tür tedarikçilerin nasıl bulunacağını merak ediyorsunuz.

Harika bir haber, tıpkı Alibaba gibi, bu ülkelerden bir çok tedarikçinin çevrimiçi bulunabileceği. Aslında, ana tedarikçileri bulacağınız 7 web sitesini paylaşacağız.

  1. www.tradeindia.com (Hindistan)
  2. www.jimtrade.com (Hindistan)
  3. www.Dhgate.com (Global)
  4. www.vietnamexport.com (Vietnam)
  5. www.globalsources.com (Küresel)
  6. www.ec21.com (Kore)
  7. www.ethitcalsourcing.net (Hindistan)
  8. www.zentrada.eu (Avrupa)
  9. www.koleimports.com (ABD)
  10. www.closeoutfortune.dollardays.com (Küresel)
  11. www.alltimetrading.com (Küresel)
  12. www.mxwholesale.co.uk (İngiltere)
  13. www.thewholesaler.co.uk (UK)
  14. www.thomasnet.com (ABD)

Dahası, ticaret fuarlarını da tavsiye ederiz. İken Kanton Fuarı dünyanın en büyük, aynı zamanda Amazon satıcıların her sezon binlerce tarafından ziyaret ediyor. Diğer bir deyişle, eğer rekabetiniz oradaysa, diğer ülkelerdeki fuarlara katılmayı düşünerek başka satıcılarla karşılaşmamanız olasıdır.

Biz tavsiye edebilir www.10times.com bu ülkelerde fuarlara keşfetmek için. Kanton Fuarı'nın ardından, dünyadaki en büyük fuarların 3'ü:

  • Chandigarh Mega Fuarı (Hindistan)
  • Doğu Çin Fuarı (Guangzhou)
  • ASD Market Haftası (ABD)

Kesinlikle daha büyük endüstriyel / ticari fuarlar olmasına rağmen, bu 3 tüketiciye doğrudan satış yapan Amazon satıcıları için daha uygundur.

Son kaynak değerlendirmeleri

Çin’de kalmaya karar verirken ya da Hindistan ve Vietnam gibi diğer ülkelerdeki Amazon ürünleriyle ilgilenirken, Maliyet / Fayda oranını düşünmek akıllıca olacaktır. Diğer ülkelerde kaynak bularak daha fazla değer elde edersem (artan karlar ve daha yüksek kalite ile)?

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu kaynak için olanlar için, bu bazen bir evet. Özellikle Tarife artışından sonra. Tüketici aynı zamanda ürün tedarik zincirinin bilincine varmaya başladı.

Esasen, sorguladığımız şey, buna değecek mi? Bu sana ve araştırmana bağlı. Pek çok satıcı, muhtemelen Çin’e bağlı kalacağını tahmin ediyoruz. Özellikle düşük bütçeli olanlar.

Diğer ülkelerin bu cehaleti, özellikle araştırmaya hazır olanlar için daha düşük bir rekabet fırsatı sunmaktadır. Bir şey garanti - Amazon bir altın madeni olmaya devam ediyor.

Şimdi fırsatların olduğu yerde, köpekbalıkları da öyle. Hesabınızı şimdi Bindwise ile korumayı düşünün ve geceleri huzur içinde uyuyabilecek binlerce FBA satıcısına katılın.