8 min read

Hijacking yok! Amazon Şeffaflığı - En Çok Satan Amazon Satıcıları Tarafından Kullanılan Yeni Bir Program

Hijacking yok! Amazon Şeffaflığı - En Çok Satan Amazon Satıcıları Tarafından Kullanılan Yeni Bir Program

Amazon satıcıları pazarda uzun süredir savaşan sahtecilere sahipti. Bu, zaten Amazon Marka Tescili'nin bir parçası olan özel etiket satıcıları için özellikle önemli bir konudur.

Piyasa kolaylaştırıcısı olarak, çoğu ürün için doğrudan satıcı yerine, bu Amazon sahte ürünler için yasal olarak sorumluluktan kaçınmalarını sağlamışlardır, ancak sorun basit yasallığın ötesine geçmektedir. Amazon her zaman müşteriyle karşı karşıyadır (maalesef satıcıya yönelik değil) ve tüm ürünlerin orijinalliğini sağlamak hayati öneme sahiptir.

Amazon'da satış yapan daha küçük ve daha büyük markalar, çoğunlukla Amazon sahteciliği sorununu ana meselesi olarak görür ve bu program bu sorunları hafifletmeye başlayabilir. Amazon'daki çoğu yeni programda olduğu gibi, bunun da bir bedeli var.

Başlığın altında neler olup bittiğini görelim.

Şeffaflık Nedir?

Amazon'un Amazon Şeffaflık programı yerine, programı yalnızca “Şeffaflık” olarak adlandırdığını belirtmekte fayda var.

Bu program için uzun vadeli vizyonları ve kimlik doğrulama programını e-ticaret şirketlerine paralel olarak geliştirme istekleri ile ilgilidir.

Şeffaflığı, hem Amazon'da hem de diğer platformlarda çevrimiçi olarak satın alınan her şeyi doğrulamanın bir yolu olarak görüyorlar. Forbes ve diğer saygın haber siteleri, hem Amazon taklit ürünlerle ilgili sorunları hem de heyecan verici yeni programı kapsamıştır.

En basit haliyle, üreticilerin ve marka sahiplerinin tüm ürünlerine uygulayabilecekleri ünite düzeyinde bir etiketleme sistemidir. Her bir birime benzersiz kodlar atamak için 2B Veri Matrisi kullanır. Bu kodlar tescillidir ve Amazon tarafından üretilir.

Barkod birkaç amaca hizmet eder. Son tüketici için, barkod Android'lerde veya iPhone'larda taranabilir. Biri Saydamlık uygulamasıyla tararsa, yeşil bir onay işareti orijinal bir ürün gösterirken kırmızı bir X sahte olduğunu gösterir.

Ek olarak, marka sahipleri ve üreticileri başka bilgiler de ekleyebilir. Bu, üretim tarihi ve ürünün tedarik zinciri boyunca hareketi hakkında diğer bilgiler gibi birim seviye verilerini gösterebilecekleri anlamına gelir.

Ayrıca, içerik listeleri gibi hayati gerçekleri de ekleyebilirler. Sonunda, Şeffaflık kodunun bir marka sayfasına bile yol açması (Marka Tescilli eşyalar için mağaza sayfasının satırları boyunca bir şeyler) olması umuduyla.

Amazon'un sonunda, Amazon (FBA) Tarafından Yerine Getirilen herhangi bir ürünü taramalarını sağlar. Orijinal olarak kaydedilmemiş ürünler bir kenara konmazken, hala otantik olarak kaydedilen ürünler yerine getirilebilir.

Bundan sonra daha fazla doğrulama yapılmasını sağlar, ancak tipik olarak ürünün yerine getirme merkezinde el konmasına ve imha edilmesine neden olur ve alıcının listeye alınmasına izin verilmez. Tekrarlayan ihlalciler, satış hesaplarının askıya alınması dahil olmak üzere ağır cezalara maruz kalacaklardır.

Tüccarın yerine getirdiği kalemler için benzer bir doğrulama var. Şeffaflık için kayıtlı bir ürünün altında listelemek için Amazon, listelenen miktara göre bir kod seçimi onaylayacaktır. Her ürün için kodu talep etmemelerine rağmen, yerinde bir kontrol doğrulamasının istenmesi hijackers ve sahtecileri elimine etmelidir.

Eğer 100 “Marka Çorap” listelemek istiyorsanız, Amazon 10-25 alfa sayısal kodları isteyecektir. Onları sağlayamazsanız, ürün listesi altında satmanıza izin verilmez. Amazon'un Şeffaflık programı hakkında söyledikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

Senin için ne var?

Bu program birçok özel etiket satıcısı için bir nimettir olacak.

Birçok özel etiketçi hijackers ve sahtecileri ile sürekli bir savaş halindedir. İken Bindwise hijacker bildirim sistemi ile yardımcı olabilir , yine de onları kaldırıldı ve bazı ayak işi gerektirir almak için zorlu olabilir.

Şeffaflığa bir kez kaydolduktan sonra, bu sorun başlamadan önce elimine edilir. Sadece doğrulanmış orijinal ürünler satılabildiğinden, özel etiket satıcıları hijackers ve sahtecileri listesinden çıkarmanın zorluğuyla uğraşmak zorunda kalmayacak.

Bu diğer satıcıları kaldırarak, nihai tüketicinin yalnızca gerçek ürününüzü alacağı anlamına gelir. Düşük kaliteli bir ürün satan ve daha sonra bu ürünün olumsuz eleştirilerle dolup taşan sayısız korku hikayesi var. Bu program bunun olmasına izin vermeyecek.

Yardımcı faydalar

Marka korumasına ek olarak, taranan kod marka görüntüleme için benzersiz bir fırsat sunar. Tüketiciler, ürününüz ve markanız hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak ve bu da gelecekteki satışlara ve marka sadakatine yol açabilecek.

Ek olarak, müşterinin ürününüzü fabrikadan kapıya doğru ilerlemesini görmesini sağlamak, ürünü kişiselleştirir. Bu, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde veya Avrupa'da yerel olarak üretilen ürünler için harika olabilir. Bu, Amerikan ve Avrupada üretilen ürünler için her zaman bir satış noktası olmuştur ve bu, bu gerçeği daha da ilan etmektedir.

Yakalamak ne

Bunların hepsi harika gelse de, bazı olumsuzluklar var.

Öncelikle ve en önemlisi, kod başına 0,01-0,05 dolar ücret alınır. Yüksek hacimli satıcılar için bu gerçekten hızlı bir şekilde toplanabilir. Neyse ki, tüm ya da hiç bir program değildir.

Bu , en çok hijackersn taciz ettiği ürünlerinden bir veya ikisiyle başlayabileceğiniz anlamına gelir !

Bu etiketlerin özel bir yazıcıdan yazdırılması gerekecektir. Bu, önerilen birçok Amazon satıcısından biriyle veya yazıcıyı kendiniz satın alarak (bu büyük bir yatırım olabilir) yapılabilir.

Ek olarak, Şeffaflık'a kayıtlı tüm ürünler, her bir birime eklenmiş kodlara sahip olmalıdır.

Program sahte ürünleri önlemek için tasarlanmışken, genel tekrar satımın önlenmesi için tasarlanmamıştır. Ürününüzü HERHANGİ bir platformda satın alan bir satıcının Amazon'da tekrar satmasına izin verilir. Bu, program için bir engelleme noktasıdır ve bir Amazon çok elle uygulama sözü verdi.

Bu , kendi web sitenizde, eBay'de veya başka herhangi bir sitede Şimşek Fırsatlarına, Flash Satışlarına, Eşantiyonlara veya düşük fiyatlı ürünlere dikkat etmenin önemli olduğu anlamına gelir . Bir satıcı ürününüzü yasal olarak satın alırsa, Amazon listenizde satması için tam bir enlem hakkı verilir.

Nasıl kayıt olunur?

Öncelikle, Marka Tescilli olmanız gerekir. Bu başka bir yerde ele alınmıştır, ancak bazı evrak ve tescilli bir Ticari Marka gerektirir.

Bunun ötesinde, yalnızca bir sahiplik kodunu, bir GTIN numarası (genellikle bir UPC) olan Amazon ile tekrar doğrulamanız ve ürünlerinizin her birine bir Şeffaflık kodu uygulama taahhüdünüz ve kabiliyetiniz olması gerekir.

Şu anda, Şeffaflığın ilk uygulayıcıları üç ay boyunca ücretsiz erişebilecekler. Bu, kod başına ücret yok demektir. Bu, satıcıların çok fazla ücret ödemeden Şeffaflığı kullanma konusunda deneme yapmalarını sağlar.

Atlamayı yaptığınızda, Amazon bir şeffaflık teknisyeni atayacak. Bu kişi, çalışmanıza ve sizinle birebir konuşmanıza yardımcı olacak, ancak işte bekleyebileceğiniz bazı şeyler var.

Kayıt yaptırdığınız her bir ürün ve bir başlayacağınız birim sayısı ile bir kayıt formu dolduracaksınız.

Nasıl basılacağına karar verdikten sonra, onları, ürettiğiniz her ürüne yapıştırmaya hazır olacaksınız.

Son olarak, siz ve onboard uzmanınız kayıt işleminin ne zamandan önce resmi olacağını belirleyeceksiniz. Bu 30-90 gün arasında herhangi bir yerde olabilir. Bu, sizin ve ürünün diğer satıcılarının stoklarında bulunan önceki herhangi bir üründen satış yapmalarını sağlamaktır.

Diğer satıcılara, orijinal ürünler aldıklarından emin olma ve önceki envanterlerinden geçme şansı olarak hizmet veren ürünün kaydı bildirilecektir.

Müşteri kodu taradığında görünmesini istediğiniz bilgiyi uzmanınızla görüşeceksiniz. Bu hala Beta testinde olduğundan programın bu yönüne sınırlı erişim var. Önümüzdeki aylarda, bu tamamen ortadan kalkacak, bu yüzden, her iki durumda da, ürününüzü tararken müşterinin görmesini istediğiniz bilgileri görmek için bir eylem planı uygulamak iyi olacaktır.

Ne kadar sürer

Amazon'un katılım programlarının çoğuyla karşılaştırıldığında, Şeffaflık inanılmaz derecede basittir. Gerekli tüm evraklara sahipseniz, bir satış görevlisi ve uzman onboarding toplantınızı düzenler ve bir hafta içinde katılabilirsiniz.

Ardından ürünleri kaydetmeye başlarsınız ve ödemesiz süre boyunca (30-90 gün) bekledikten sonra Şeffaflıkta aktif olursunuz.

Katılan çoğu satıcı, kayıt işleminin kolay olduğu ve tüm süreç boyunca Amazon'un alışılmadık derecede yardımcı olduğu konuştu. Programın yeniliği ve Amazon'un marka tescili konusundaki saldırganlığı aslında satıcının lehine sonuçlanıyor ve tüm süreci kolaylaştırıyor (bir kez!).

Diğer hususlar

Bu program karmaşık görünse de, aslında oldukça kolaydır. Temel olarak, bir ürünün her birimini benzersiz bir şekilde tanımlar ve müşterinin ve Amazon'un orijinal olduğunu doğrulamasına izin verir.

Bunun doğru çalışması için kendi tedarik zincirinize dikkat etmeniz gerekir.

Bu 2B barkodlar, 26 basamaklı bir alfa sayısal kodunu temel alır. Kayıt yaptırıp kodları satın aldığınızda, bunlar size bir excel dosyasında gönderilir. Doğrudan yapıştırmak üzere yazdırmak için bir yazıcıyla çalışacaksınız. Alternatif olarak, bazı markalar bu QR kodlarının doğrudan ürün veya ambalajın üzerine basılması için fabrikalarıyla doğrudan çalışmayı tercih eder.

Uzun vadede, el ile etiketleme adımını önlediği için ambalajın üzerine doğru yazdırmak mantıklı gelebilir. Bu da sorunlu olabilir. Bu kodlar ürünlerinizi doğrulayan ve doğrulayan şeydir. Yanlış ellere düşerse, yine sahtecilik için olgunlaşacaksınız. Örneğin, eğer fabrikanız bu kodları başka bir satıcıyla paylaşıyorsa, tüm işiniz boşuna olacaktır. Bu nedenle birçok erken evlat edinen kişi, kendilerini kodlamayı seçen şirket ekibinin yalnızca güvenilir üyeleriyle etiketlemeyi seçti.

Amazon'un her bir birimin draconian tarzında etiketlenmesi konusundaki beklentilerini zorladığını da belirtmekte fayda var. Yalnızca Amazon'da satılan ürünleri etiketleyerek bu sistemi rahatsız ettiği tespit edilen kişilerin hesaplarını askıya alma sözü verdiler. Bu programa kayıt yaptıysanız, satışlarınızı her platformda etiketlemek için gerçekten hazırlıklı olmalısınız.

Şeffaflığın yönlendirildiği yer

Daha önce de belirtildiği gibi, yalnızca programın adı, programın geleceği hakkında bazı ipuçları sağlar. Bu marka kimliği doğrulama programını oluşturarak, ad ve işletme yapısını Amazon'un kendisinden ayrı kılan Transparency, tüm çevrimiçi perakende satışlarda büyük bir oyuncu olmak için kendisini konumlandırıyor.

Amazon'da sahte ürünlerle ve ürünlerin ele geçirilmesiyle ilgili sorunlar Amazon'a özgü değildir. EBay'de, Craigslist'te yaygın ve başka şeyler satılıyor. Şeffaflık programı evrensel olmayı umuyor. Büyük markalar yer almaya başlarsa, umut Şeffaflık etiketlerinin norm haline gelmesidir. Bu gerçekleşirse, erken bir evlat sahibi olmak programın giriş ve çıkışlarını olağan hale gelmeden önce bilmenize olanak sağlar ve rakiplerinizden önce tüm faydalarından tam anlamıyla yararlanmanız için sizi konumlandırabilir.

Sonraki adımlar

Özellikle FBA'da satılan bir marka sahibiyseniz, en kısa zamanda bu programa kaydolmalısınız. Kayıt yaptırırken, arada sırada listelerinizi izlemenize ve Amazon marka korumanızı artırmanıza yardımcı olmak için Bindwise'ı kullanabilirsiniz. Büyümekte ve hız kazanıyor gibi görünüyor ve önümüzdeki aylarda ve yıllarda da gerekli olabilir. Hijackers koruma, birim ücret başına nominal ücretten daha fazladır ve fazla alım yapmamak için yalnızca bir veya iki ürünle başlayabilirsiniz.

Geçmişte hijackers ele geçiren bir avuç iyi satıcı ile başlamanız önerilir. Bunlar iyi giderse sonunda tam ürün hattınıza geçebilirsiniz. Daha önce, uygunluğu değerlendirirken baskı sağlayıcılarını kullanmanız önerilir. Yine, iyi giderse, özel yazıcıya yatırım yapabilir ve etiketlerinizi kendiniz yazdırmaya ve yapıştırmaya başlayabilirsiniz (veya tedarik zincirinizde bir yere uygulayarak).

Şeffaflık, Markama Yardım Eder mi?

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karardır. hijackers Amazon'da yaygın bir sorun olsa da, her marka sahibi için bir sorun değil. Şeffaflığın, hava hijackers ile mücadeleye yardımcı olacağı ve müşterilerin markalı ürünlerinizin yalnızca orijinal sürümlerini aldığından emin olacağı açıktır.

Yeni ürünlere katılmak zaman alıcı ve stresli olabilir, ancak buna değer olabilir. Şeffaflık kullanıcılarını tercih ettiğiniz bilgilerinize yönlendirme yeteneği arttıkça, Şeffaflık markanızı büyütmenize yardımcı olacaktır. Dezavantajı düşük ve potansiyel rüzgâr düşmesi göz önüne alındığında, Transparency ile çalışmaya başlamak, çalışmaya rağmen marka sahipleri için iyi bir fikir!