5 min read

Amazon Neden Listeleri Engeller ve Bu Konuda Ne Yapmalı

Amazon Neden Listeleri Engeller ve Bu Konuda Ne Yapmalı

Ürünlerinizin satışlarında önemli düşüşler olduğu dönemler oldu mu ya da hiç oldu mu? Bunun nedeni, Amazon girişinizi bastırdığı veya başka bir deyişle Amazon girişlerinizi devre dışı bıraktığı (engellenmiş) olabilir.

Bu yazıda araştıracağız:

  • bunun sizin için geçerli nedenleri,
  • sorunların nasıl çözüleceği ve
  • Bunun tekrar girişlerinizde olmayacağından emin olun.

Amazon girişinizin engellenip engellenmediğini nasıl anlarsınız?

Ürününüz Amazon'da satılmaya hazır ve iyi miktarda satış yapıyorsunuz. Her şey iyi gidiyor gibi görünüyor. Bir güne kadar mesaj kutunuzda küçük kırmızı bayraklı bir bildirim alıyorsunuz. Bu, hesabınızda veya girişinizde bir sorun olduğunu gösterir. Bu bir tür genel hata göstergesidir.

Çoğu durumda Amazon, karlı listelerinizden birini sessizce indirir. Bu kadar can sıkıcı, nasıl çalıştıkları.

Etkin olmayan, engellenmiş veya bastırılmış listeler gibi ölümcül Amazon ürün listeleme sorunları hakkında% 100 bilgi sahibi olmak , Bindwise'dan anlık bildirimler kurun ve bunları ücretsiz deneyin .

Nedeni 1

Karşılaştığınız sorunlardan biri, listeye yaptığınız değişiklikleri kaydedemeyeceğinizdir. Sorunu çözmezseniz, herhangi bir güncelleme ile ilerleyemezsiniz.

Bunun nedeni, aynı Amazon Standart Kimlik Numarasını (ASIN) kullanan çok fazla ilgili ürününüz olması olabilir. Birden fazla ürün içeren bir mağaza için Amazon, yalnızca aynı ASIN'i kullanan sınırlı sayıda ürünü listelemenize izin verecektir. Bu, Amazon ile olan satış geçmişinize bağlı olarak değişebilir.

Bu sizin için geçerliyse, tüm ASINS'i ürününüzden kaldırmayı deneyin ve kaydetme düğmesinin tekrar kullanılıp kullanılamayacağını kontrol edin. Ardından, Amazon'un yapmanıza izin verdiği sayıya ulaşana kadar yavaş yavaş ASINS'i geri eklemeye başlayın.

Limite bağlı kalmış olabilirsiniz ama Amazon'da meydana gelen değişiklikler nedeniyle, izin verilen ASINS sayısı değişebilir. Bu, sıralamaları ve dolayısıyla satış sayısını azaltan, zamanlanmamış bir ürün listesine neden olur.

Nedeni 2

Girişinizi engelleyen bir diğer sorun da ürün başlığı yüzündendir. Bu konuda tartışacak daha çok şey var.

Karakter sınırı olsa da, ürününüzün adı çok uzun olabilir. Bu, kullanıcı hatalarına bağlı olabilir veya Amazon'un uyguladığı bazı güncellemelere bağlı olabilir. Bu aslında ürün girişinizin engellenmesine neden olabilir.

Başlığın çok uzun olduğu noktayı kesmek yerine, sınırın ihlal edilmeden önce kalanları almak yerine, listeyi devam ettirecek ürün başlığı olarak ürününüz listelerden kaldırılabilir. Amazon bunun daha iyi olduğunu iddia edebilir, o zaman yarı yazılmış kelimelerin eksik olduğu bir unvan ile satılık bir ürününüz yoktur.

Bir ürünü listelediğiniz her kategorinin kendi karakter sınırlaması olduğunu unutmayın. Bazı kategoriler 250'ye, sadece 100'e izin verebilir, sadece izin verilenlere dikkat eder.

Bu sadece Amazon Satıcı hesabınızın arka ucunu daima izlemeniz gerektiğini kanıtlar . Bunu yapmayacaksanız, sizin için birisinin yapması gerekir. Bunu yapmazsanız, her şeyin gerçekten iyi gittiğini düşünme riskiyle karşılaşırsınız ve sonra aniden, girişiniz engellendiğinden satışların düşmeye başladığını fark edersiniz.

Amazon daha sonra ürününüzün listelerde görünmesine izin vermez, bu da sıralamaları ve onunla gelen her şeyi kaybedeceğiniz anlamına gelir.

Sıralamada daha yüksek olması farkını hepimiz biliyoruz. Tek bir yerden atlama büyük bir fark yaratabilir.

Başlığın Amazon'daki girişinizi engellemesini önlemek için, sizi karakter sınırlaması altında tutacak kelimelerin bir kısmından kurtulun. Ardından, başlık sözcüklerine bakın ve liste için önemli olmayanları not edin. Anahtar kelimelerinizin başlığın en önemli parçası olduğunu unutmayın. Litinginize en yüksek gücü verir, böylece bunları içeride tutmanız gerekir.

Dünyadaki en iyi görünümlü ürüne sahip olabilirsiniz; Kullandığınız görüntü şaşırtıcı ve şimdiye kadarki en iyi kaliteye sahip. Ancak, ürününüz bulunamazsa, işe yaramaz. Başlığı bu kadar önemli yapan da bu. Sadece buradan görüntünün başlığı size yardımcı olabilir. 'Dolgu' kelimeleri çıkarmadan bakın. Önemli olduklarını düşünüyorsanız, onları kesin ve arkasındaki arama terimlerine yapıştırın.

Başlıklar konusundaki profesyonel ipucu : Başlıkları değiştirir değiştirmez sıralamanız etkilenir. Ürününüz büyük olasılıkla arama listelerinde düşecektir. Bu olsa da endişelenecek bir şey yok. Hatayı düzelteceğinizden yalnızca geçici bir düşüş olacak ve normal sıralama teknikleriyle, liste kısa sürede geri dönmeyecektir.

En küçüğü tweaks girişinizin bastırılmasına neden olabilir

Bir listede yapılan en ufak değişiklikler bile, bunun üzerinde sorunlara neden olabilir ve arama sonuçlarında görünmemesini engelleyebilir.

Ürünün güncel ve pazarla alakalı olması için, arka uç anahtar kelimelerin en sık değiştirilme olasılığı yüksektir.

Nesneleri ne kadar çok değiştirirseniz, bir şeyler yanlış gidebilir ve giriş engellenebilir.

Bunlar, bastırılmış bir girişin ayrıntılı nedenleriydi, ancak işte aramanız gereken diğer çözümler:

1) Tüm listeleri, özellikle yenilerini, daha sık kontrol edin.

Listeye gidin ve düzenlemeye girdiğinizde herhangi bir güncellemeyi kaydedip kaydedemediğinizi kontrol edin. Herhangi bir hata varsa kaydetme seçeneği kullanılamaz. Tabii ki, girişlerinizi sık sık kontrol edelim dediğimizde, bu, Amazon hesabınıza her giriş yaptığınızda anlamına gelmez. Girişlerinizle ilgili herhangi bir sorun olduğunu size bildirmek için Bindwise'dan gelen bildirimler veya e-postalara göz atın.

2) Satış sayınızı kontrol edin.

Günün çeşitli noktalarında normalden daha fazla satış görmeye alışkınsanız, ancak bu normal sayının çok altındaysanız, gidip kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ciltleme normalde sizi herhangi bir problemden haberdar edecektir.

3) Amazon'un hizmet süresi içinde kalın.

Mümkün olan her şeyi yaptığınızdan ancak doğru şekilde yaptığınızdan emin olun . Amazon'un sevdiklerinin sınırlarını zorladığınızı bildiğiniz durumlar olacaktır. Örneğin, ürün görüntüsüne metin koymak. Teknik olarak, bunu yapabilirsiniz ama gerçekten yapmamalısınız.

Ürünün içine tanıtım metni eklemeyin. Bu, Amazon'un hizmet şartlarına aykırı olduğundan, bundan tamamen uzak durun. Anahtar kelimelere sadık kalın ve alakalı kalın. Sağduyu kullanın ve 'zeki' olduğunu düşündüğünüz pazarlama taktiklerinden uzak durun.

Bu mantık listenin tüm yönleri için geçerlidir. Görüntüde herhangi bir tanıtım pazarlama tekniğini, spesifikasyonların tanımını kullanmayın. Evet, ürününüzün benzersiz olması ve diğerlerinden ayrılan bir özelliğe sahip olması gerekir, ancak bu, hizmet şartlarına aykırı olmanız ve 'AMAZON'DA HER YERDE PARA İÇİN EN İYİ DEĞER' gibi bir özellik eklemeniz gerektiği anlamına gelmez.

Alıcı, ürünü nasıl kullanabileceklerini ve onlar için ne yapacaklarını bilmek ister. Pazarlama jargonuyla doluysa, büyük olasılıkla satışı kaybedersiniz ve girişinizi bastırırsınız. İdeal kombinasyon değil.

Yani genel olarak, kurallara uyun ve iyi olacaksınız.

Bu makaleyi, girişinizin Amazon'da neden bastırıldığını açıklamak ve size gerçekleşmesini engellemek için size yardımcı olmak için oluşturduk.

Size verdiğimiz genel mesaj sadece neler olduğunun farkında olmaktır. Listeyi ne kadar çok kontrol ederseniz, satış ve sıralamalardan ödün vermeden sorunu tanımlama ve çözme olasılığınız o kadar yüksek olur.

Yapılması gerektiğini söyledikleri değişiklikleri yapın, kısa sürede geri döneceksiniz.

Geçerli bir listeyle bazı şeyleri değiştiriyorsanız veya yeni bir ürün ayarlıyorsanız, Amazon yanlış bir şey varsa onu engelleyecektir. Sıralamanın neden düştüğünü ve satışların düştüğünü merak etmemek için dikkatli olun.