5 min read

Amazon FBA Ücretleri ve FBA Fiyatlandırması Nasıl Yanlış Olabilir!

Amazon FBA Ücretleri ve FBA Fiyatlandırması Nasıl Yanlış Olabilir!

Amazon ücretleri ile yerine getirilmesi hareketli bir hedef olabilir, ancak her başarılı Amazon satıcısı için karlılık hesaplamasının hayati bir parçasıdır.

Bunun zorlu kısmı değişebilir. Bu değişiklikler bazen Amazon'daki rutin fiyatlandırma güncellemeleri veya bir ürün için seçtiğiniz ambalajdaki güncellemeler olabilir.

Ayrıca Amazon'un yanlış ölçmeleri ve hatta blackhat teknikleriyle rekabet eden nefret dolu rakipler şeklinde daha rastgele ve rahatsız edici olabilirler.

Amazon FBA Aşırı Yüklemesinin, FBA yanlış ölçümleri nedeniyle gerçekleşmemesini sağlamak önemlidir. Burada Bindwise'da Amazon satıcılarına FBA’nın yerine getirilmesini ya da depolama ücretlerinin aşırı yüklenmesini takip etmek için bir araç sunuyoruz .

Epigraph (Bindwise müşterilerinden birinin eğitici hikayesi)

Amazon ASIN'lerden birinin ağırlığını 7 lb'den 16 lb'ye değiştirdi. Bu emirlerin her birini 16 lb'de bulmak için temel matematiği yapabilirsiniz, bu da bana ek 3,42 dolar eder.

Bu sorunu meydana geldikten yaklaşık 3 gün sonra aldım ve kısmaların güncellenmesi Amazon'un 4 gün daha sürmesine neden oldu. Bu zaman zarfında 16 lb'de faturalandırılan 600'den fazla siparişim var.

Amazon, kredi almak için söz konusu sipariş kimliklerini göndermenizi bildirir. Bunu yapmak için boktan bir tarih aralığı raporuna gitmelisiniz. Bu raporun indirilmesi 24 saatten fazla sürdü.

Bir kere indirildikten sonra, bir masaya koyup matematiği yapmak ve Amazon'un sizi ne kadar ayırdığını bulmak için fazladan sütunlar eklemeniz gerekir. Daha sonra bu siparişleri Amazon'a kesin bir kredi talep ederek gönderirsiniz.

Burası işlerin balık avlandığı yer. Amazon, ürününüzün ağırlık geçmişine bakacaktır. Öğeniz son 2 yıldır 7 kilogram ağırlığında olsa da, Amazon gündemine yardımcı olsa bile verileri daha da geriye çeker.

Örneğin, öğenizin 2016'da 11 lb ağırlığında olduğunu, böylece yalnızca 11 lb ile 16 lb arasındaki farkı iade edebileceklerini söyleyecekler. Yani, Amazon'un her gönderi için x 600 gönderim (2.052 $) başına 3.42 ABD Doları ödeyeceğini düşündünüz, ancak gerçekte size 11 lb ile 16 lb (0,38 $ * 5 lb = 1,90 ABD doları) arasındaki farkı teklif edecekler.

Amazon'a neden 2016'dan gelen verileri kullandıklarını soracaksınız ve kendilerine 2016'dan gelen verilerin yanlış olabileceğinden şikayet edebilirsiniz. Bir şey vermeyecekler.

Öyleyse bu noktada Amazon öğenizi yanlış tartıştı, sizi fazla abarttı, tüm bacak işlerini yaptı ve 2 yıl önce öğenizin ağırlığı daha yüksek olduğu için, size bunun sadece bir kısmını iade edeceğinden, size bildiklerini biliyorlar.

Boyutlar nasıl hesaplanır?

Genellikle, bir öğe Amazon'a gönderildiğinde, ürün detay sayfasına kendi boyutlarınızı girebilirsiniz.

Bunlar ara sıra kullanılır, ancak genellikle ilk varışta öğenin bir küpü gerçekleşir. Bu, uzunluk, genişlik, yükseklik ölçümleri veren dijital bir taramadır (Amazon personeli tarafından gerçekleştirilir).

Kulağa mükemmel geliyor ama kübikanlarda üreyen sayısız sorun olabilir.

Potansiyel bir problem, hassasiyetin paketleme hatalarını hesaba katmamasıdır. Örneğin, bir kutudan dikey olarak çıkıntı yapan tek bir bant parçası, ürününüzü en fazla 16 ”uzunluğunda, en fazla 22” uzunluğunda büyük bir parçaya dönüştürebilir.

Ayrıca, bunu avantajları için kullanacak rakipler var. Bir hijacker bir ürünü ele geçirdiğinde, FBA'ya genellikle birkaç yeni ürün göndereceklerdir. Daha sonra tarama isteyeceklerdir. Asıl satıcının haberi olmadan, bu ürün için saçma ambalaj kullanacaklar. Bu, olması gerekenden çok daha büyük ve / veya daha ağır olan bir öğeyi gösteren bir kübikcan yol açacaktır. Taranırsa, bu, orijinal satıcı için geçerli olan teslim ücretini değiştirir.

Yanlış ölçümler olduğunda ne yapmalı?

Gerçek şu ki yanlış ölçümler gerçekleşecek. Soru, ortaya çıktığında ne yaparsınız? Yanlış boyutlar bir şekilde yanlış FBA ücretlerinizi düşürürse, Amazon Tanrıları'na teşekkür edin ve atın! Görünüşe göre bu hatalar daha az oluyor!

Burada Bindwise'da bu vakaları izliyoruz. FBA karşılama ücretleriniz değiştiğinde sizi hemen uyarabiliriz. Bildirildikten sonra, öğenin yeniden ölçülmesini ve umarım geri alınmasını sağlamak için derhal Amazon ile iletişime geçebilirsiniz.

FBA ücretinin arttığını veya genel olarak bir ürün için hatalı olduğunu fark ettiğinizde, bir yeniden değerlendirme talebinde bulunmanız gerekir. İsteği koyduğunuzda, çoğu zaman ürünü oldukça hızlı bir şekilde yeniden ölçeceklerdir. Cubiscan'ı kullanacaklar ve hızlıca ölçecekler, sonra ürün boyutlarını güncelleyecekler. Hemen bir ürün yakalarsanız ya da yanlış değerlendirme, ürününüzün sınıflandırmasını değiştirmezse, gereken tek şey bu olabilir.

Bu sadece vesilelerle çalışır. Politika konusu olarak, Amazon bunu her otuz günde en fazla iki kez yapacak. Bir ürün yakın zamanda iki defadan fazla ölçülmüşse, talepleri derhal reddeder.

Tedbir gerçekleştiğinde, sorunu düzelttiğini varsayarak, ileriye doğru olan uygun miktarın tahsil edileceğini bilerek kolayca dinlenebilirsiniz. Yüksek hacimli ürünler için, aklınız hemen bu aşırı ücretlerle kaybedilen geçmiş paralara doğru dolaşabilir. Bunun için de bir çare olabilir.

Aşırı ücretlendirmeyi açıklayan satıcı merkezi ile bir dava açabilirsiniz. Yanlış boyutlara dayanarak fazla depolama veya yerine getirme ücretleri için bir dava açılabilir. Aramanız, katalogdaki veya marka kayıt ekibindeki birisiyle konuşmaya çalışmanız ve ısrarcı olmanız gerekebilir. Tekrarlanan denemelerden sonra, müzakere edilen bir geri ödeme karşılığında genellikle bir miktar teselli sunacaklar.

Bu, satılan ürünlerin yüzdesi veya istenen geri ödemenin yalnızca bir yüzdesi olabilir. Bu kesilmeli ve kurutulmalı olsa da, gerçek şu ki bu işlem hassas ve bazen de aldığınız ajanın şansından başka bir şey değil. Ürününüzü doğru bir şekilde ölçmek ve bazı kayıplarınızı telafi etmek için çok iyi bir şansınız olsa da, tam bir geri ödeme neredeyse imkansızdır.

İlerleme kararları nasıl alınır

Bütün bunlar , yerine getirme ücretlerine değil , aynı zamanda paketleme boyutlarına ve yöntemlerine de dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir . Burada ya da birkaç inç burda ambalajınızda tutarsız gibi görünse de, uzun vadede çok pahalı olabilir.

Bu, özellikle farklı boyutların kenarlarında geçerlidir. Örneğin, 17 ila 19 inç arasında değişen bir ürün şarjı artıracaktır.

Bir fiyat noktasına yakın ürünleriniz varsa, ürününüzü sürekli olarak kontrol ettiğinizden ve ambalajlarınızda verimli olduğunuzdan emin olun.

Paketlemenizi küçültmeye çalışırken, en KISA tarafı küçültmenin loş ağırlığınızı en hızlı şekilde düşüreceğini unutmayın, çünkü en kısa tarafı küçültmek en büyük yüzey alanıyla çalıştığınız anlamına gelir. Bu ürünün loşluğunu 9.69'a indirmek için sadece dimetlerinizi 17 x 13 x 6.1'e güncellemeniz yeterli.

Fiyat indirimlerinin hemen kenarında olmaktan kaçınmayı deneyebilirseniz, bu da size yardımcı olacaktır. Yaklaşırsanız, bükülmüş bir kenar ürününüzü daha pahalı bir seviyeye itebilir.

Marka Tescili ve bu sorunlardan kaçınma

Neyse ki, Brand Registry 2.0 bu sorunlardan kaçınmaya büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bir listedeki farklı satıcı teklifleriyle bir araya gelmek, tek satıcı olmak bir önceliğe sahiptir. Marka Tescili bu sorunu önlemenin bir yoludur.

Başka bir yol daha önce blogumuzda tartıştığımız Şeffaflık programı. Bu program, satıcıların, satılan ürünlerin orijinalliğini garanti etmelerini sağlar ve korsanların, boyutları ve yerine getirme ücretlerini etkileyebilecek sahte ürünler satmasını önleyebilir.

Ek olarak, Bindwise listeleme izlemesi sunar. Bu, girişlerinize dikkat etmenizi sağlar ve FBA ücreti arttığında veya azaldığında bilgilendirilirsiniz.

Bu tür proaktif izleme, defalarca ödüllendiriliyor. Yalnızca tüm ürünleriniz için uygun boyutları korumanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda markanızın kalitesi ve müşteri memnuniyetine de yardımcı olacaktır.

Sonuç

En iyi satıcı olsanız bile, FBA ücretleriyle baş etmek zor olabilir. Neyse ki, Bindwise ve olası sorunların farkındalığı ile, yerine getirme için fazla ödeme yapmadığınızdan emin olabilirsiniz.

FBA’nın ücretleri de oldukça pahalı, ancak tüm Amazon satıcıları burada sadece birkaç kuruş olduğunu biliyor ve uzun vadede pahalı hatalar veya büyük ödüller kazanabileceğini biliyor. Harcamalarınızı azaltarak Amazon kârınızı en üst düzeye çıkarmak için bu önerileri kullanın!