2 min read

Amazon FBA Ücretleri Aşırı mı? Ürün Boyutlarını ve Ağırlığını Otomatik Olarak Takip Edin

Amazon FBA Ücretleri Aşırı mı? Ürün Boyutlarını ve Ağırlığını Otomatik Olarak Takip Edin

Amazon Sellers, ürün boyutlarındaki değişiklikleri takip etmek ve FBA ücretlerini denetlemek ve destek davaları açmak için çok fazla zaman harcıyor - işlerini büyütmek için daha iyi harcanacak zaman. Bunun nedeni, Amazon'un tüm boyut değişikliklerini gizli tutmasıdır ve sürekli yerine getirme ücreti raporunu indirmeniz ve üzerinde durmak için haftadan haftaya değişiklikleri manuel olarak karşılaştırmanız gerekir.

Burada Bindwise'da da benzer öneriler aldık:

Yerine getirme ücretlerinde değişiklikle sonuçlanan herhangi bir boyut değişikliği satıcıya bir uyarı vermelidir.

Satıcıların Amazon'a ödediği ücretlerle, Amazon'un ücretleri uygun şekilde hesapladığından emin olmak için değerli zaman harcamak zorunda olduklarını düşünmüyoruz.

Bu nedenle size FBA karşılama ücreti değişikliklerinizle ilgili anında bildirimler sunduk . Bu uyarılarla, fazla masraflar için geri ödeme yaparak para kazanabilirsiniz.

FBA-ücret-aşırı şarj uyarı

FBA yerine getirme ücretinin otomatik olarak izlenmesini ve uyarılmasını buradan etkinleştirebilirsiniz: http://www.bindwise.com/alerts/track-fba-fee-overcharge .

Örnek

İşte müşterilerimizden birinin gerçek durumu.

Amazon, ASIN'lerden birinin bir eşya paket ağırlığını sessizce 0,92 liradan 0,95 liraya çıkardı. Aynı zamanda , Büyük Standart Boyutlu Orta Olmayan Ortamdan Küçük Boyuta kadar bir ürün büyüklüğü seviyesini düşürdü . Bu, bir Karşılama Ücretinin 5,11 $ 'dan 8,91 $' a yükselmesine neden oldu. Şimdi, bu siparişlerin her biri 0,95 liradan alındığında, size her biri için ilave 3,8 dolar ödeniyor. FBA ücret değişikliklerini kaybettiğinizde kayıplarınızı anlamak için temel matematik işlemlerini yapabilirsiniz.

Amazon'la bir kasa açabilir ve ürününüzü yeniden ölçmek ve yeniden tartmak için ürününüzden bir “ Cubiscan ” talep edebilirsiniz. Bu biraz zaman alabilir (3-5 iş günü). Cubiscan bitmeden onları satmadığınızdan emin olmak için etkilenen ürünleri fiyatlandırın.

624f7f6376b437cda55a1378ce5a7c98b92c9c79

Bulgular konumunuzu destekliyorsa, fazla ücret için geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz.

Amazon, kredi almak için söz konusu sipariş kimliklerini göndermenizi bildirir. Bunu yapmak için

  1. Bir tarih aralığı raporuna git.
  2. Bir kere indirildikten sonra, bir masaya koymanız ve matematiği yapmak için biraz fazla sütun eklemeniz ve Amazon'un ne kadar ücretlendirileceğini bulmanız gerekir.
  3. Daha sonra bu siparişleri Amazon'a kesin bir kredi talep ederek gönderirsiniz.

Yanlış boyutlara dayalı stok depolama ücretlerinin aşırı ödemesi için de bir dava yapılabileceğine dikkat çekmek gerekir.

Umarım bu yazı bazılarınızın Amazon'a verdiğiniz parayı görmesini sağlar, çünkü boyutlarınızı gözden kaçırmışsınızdır. Umarım, FBA yerine getirme ücreti değişiklikleriyle ilgili bildirimlerimizle birlikte ekstra para kazanabilirsiniz.